Hemijski pilinzi u cilju uljepsavanja datiraju jos od drevnog Egipta,koristile su ga zene a posebno Kleopatra, kupale se u mlijeku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija, jednom rečju lepša.
To su bili prvi temelji hemijskog pilinga čije su vrste i formule danas toliko unapređene da odsustva iz svakodnevnog života nema ili je ono svedeno na minimum, u koliko govorimo o srednje dubokom i dubokom hemijskom pilingu.


Zašto odabrati hemijski piling?

Možemo slobodno reći da skoro nijedna procedura na tako prirodan i temeljan način ne regeneriše kožu kao hemijski piling. U zavisnosti od toga koje se koncentracije kiselina koriste, zavisi i očekivani rezultat.
Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel).
Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura.
Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.
Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.
Da biste izgledali mlađe nije dovoljno samo izbrisati bore i poboljšati konture lica (botox i hijaluronska kiselina). Putem hemijskog pilinga vraćate koži mladost u pravom smislu te reči. Poseban ucinak imaju kod lijecenja akni i oziljaka od akni.