epilacija

Epilacija laserom pomoću SyneronCandela ELOS sistema i našeg dugogodišnjeg iskustva u radu sa njim. Ova tehnologija koja već više od 10 godina daje fenomenalne rezultate spada u najbezbolnije, uklanja sve tipove dlaka na svim tipovima kože. ELOS Tehnologija (Elektro-Optička-Sinergija) koristi dva tipa energije prilikom uklanjanja dlaka: RF (Radiofrekvenciju) – tj. “struju” i IPL (tj. optičku energiju).

Trajna epilacija se danas postiže laserima (koherentan svetlosni zrak) i IPL-om (puslirajuća svetlost koja je disperzivnog karaktera i samim tim manje bolna). U oba slučaja tehnologija kojom se uništava korijen dlake se bazira na zagrijevanju melanina u dlaci, koji absorbuje svetlosnu energiju. Što je više melanina u dlaci to je lakše uništiti korijen dlake. Nažalost kako se melanin nalazi i u samoj koži, jedna od neželjenih posledica je da se energija rasprostire i na kožu prilikom zračenja (posledice u ovom slučaju su pigmentne fleke). IPL tehnologija smanjuje problem pojave pigmentnih fleka, samim svojim disperzivnim i impulsnim karakterom. S druge strane, ELOS tehnologija uvodi kao dopunu IPL-u još i radio frekvenciju tj. električnu energiju (koja je potpuno nezavisna od melanina), da bi redukovao uticaj svetlosne energije i povećala vjerovatnoća uništenja korjena dlake. Na taj način ELOS je i jedina tehnologija trajnog skidanja dlaka (osim elektroepilacije iglom) koja može da garantuje eliminaciju i sasvim svijetlih dlaka, a ima i mogućnost tretmana tamne kože. Takođe je ELOS i najbezbolnija metoda, jer je minimiziran uticaj svetlosne energije na osnovu uvedene električne energije.

Opis tretmana

Poželjno je da pre prvog dolaska dođete neobrijani da bi se mogla tačno odrediti oblast koja se tretira, kao i tip kože i dlačica, te time odrediti parametri vašeg individualnog tretmana. Nakon brijanja i stavljanja zaštitnih naočara, procedura same epilacije se sastoji u tome da se prisloni glava aparata na kožu, prethodno namazanu ultrazvučnim gelom radi boljeg prijanjanja (glava ujedno i hladi kožu, čime se takođe umanjuje osjećaj bola tokom tretmana) i da se metodično okidanjem impulsa prelazi definisana površina tela. Tretman traje različito u zavisnosti od površine tijela koji se epilira i od njegove osetljivosti.

Broj tretmana

Kod trajne epilacije ELOS metodom oko 90% dlaka je skinuto nakon 4-10 tretmana u zavisnosti od količine, boje i debljine dlaka, kao i boje kože (svetle dlake trebaju više tretmana). Nakon toga se garantuje 7 godina “nepojavljivanja” novih dlaka. Naravno treba isključiti pojavu dlaka koje se aktiviraju usled hormonskih promena koje nastaju sa starošću.

Odmah posle tretmana

Minimum 2 dana posle tretmana (i nedelju dana prije) ne treba se izlagati UV zracima (sunce, solarijum). Nakon tretmana (1-2 dana) treba izbjegavati saunu, sport (tj. znojenje), i bilo kakvu iritaciju bilo hemijskim bilo fizičkim putem. Dlačice će nastaviti da rastu još neko vreme (od 3-14 dana) a zatim će same ispasti. Nakon toga će nastati pauza u rastu dlaka, i pojaviće se oblasti bez dlaka, što znači da je tretman bio uspješan.


Prednosti laserske epilacije

PRECIZNOST – tokom procedure dlaka biva uništena procesom termolize dok okolna koža ne biva oštećena.

BRZINA – u toku svakog impulsa biva zahvaćen veliki broj dlačica tako da npr. tretman manjih regija poput nausnica ili brade ne traje duže od jednog minuta.

PREDVIDIVOST REZULTATA - Devedeset odsto pacijenata imaju trajne rezultate nakon 4-6 tretmana u proseku.