Mezoniti su odličan lifting za opuštenu kožu lica, vrata, dekoltea ali i ostalih djelova tela. Najnovija generacija 3D mezoniti je potpuno hipoalergijska i izgrađena od još prirodnijeg materijala, od kojih se proizvode hirurški konci, te niti se resorbuju u tkivu i stimulišu stvaranje kolagena. Po obliku mezoniti mogu biti: spiralne, glatke, kratke, duge, deblje, tanje...
U proseku se za jedan tretman primenjuje 20-50 mezoniti. Veći broj niti utiče na snažniju stimulaciju kolagena i učvršćivanje kože u celini. Određene zone se tretiraju većim brojem mezoniti u definisanim pravcima kako bi se opušteni delovi kože ojačali i posebno učvrstili. Resorbcija mezoniti traje oko 6 mjeseci a toliko traje i stimulacija kolagena. Efekat liftinga traje duže ali je poželjno ponavljanje u zavisnosti od stanja kože.

Kako se izvodi tretman 3D meso nitima?

Tretman je gotovo bezbolan, mada na prvi pogled ne izgleda tako. Deo koji hoćemo da tretiramo, prethodno se dobro dezinfikuje, a potom se nanese i lokalna anestezija u vidu gela. Iglice kojima se plasiraju mezo niti su sterilne i tanke poput iglica za mezoterapiju. Sam postupak ne traje dugo, u zavisnosti od rutine ljekara. Čitav tretman se završi za pola sata u prosjeku, što opet zavisi od veličine regije koju tretiramo.

Fenomenalni rezultati 3D mezonitima su kod liftinga vrata.Tu je koža tanka, gotovo da nema potkožnog masnog tkiva i treba je ojačati.
3D mezoniti su dobre i kada treba kožu lica u celini ojačati, a pogotovo kada je u pitanju dekolte i uzdužne linije između grudi, kao i one koje se stvaraju prilikom spavanja. Dakle, moj izbor su 3D mezoniti za armiranje opuštene i naborane kože, koja nije debela.
Ukoliko je potrebno uraditi lifting koji podrazumijeva podizanje kože, i to značajno čak i do 1,5cm sa obe strane, i ukoliko je koža lica i podvaljka ne pretjerano tanka, Cog niti su idealno rešenje.